måndag 28 februari 2011

Två svar

Jag kanske generaliserar men efter att ha gjort en empirisk undersökning har jag kommit fram till detta när det gäller det manliga könet.

Alla killar gillar Johnny Depp. Dom tycker att han är den bästa skådisen ever.

Alla killar gillar ”En riddares historia” med Heath Ledger. Jag förstår inte varför.

fredag 18 februari 2011

I brist på ...

.. vad som helst...

Igår påbörjade jag lite listor. Listor på top 10 bästa låtarna EVER i två kategorier. Om du ska ha baluns och behöver tips, vassego. Om du har barn och behöver tips, vassego.

Top 10 bästa låtarna EVER (kategori pop)

1. Roxette - Faiding like a flower
2. Michael Jackson - Smooth criminal
3. Genesis - Invisible touch
4. Four Tops - Loco in Acapulco
5. Rainbow - Since you been gone
6. Bon Jovi - You give love a bad name
7. Michael Bolton - How can we be lovers
8. Jackson 5 - The love you save
9. Culture beat - Mr. Vain
10. Heart - Alone

Top 10 bästa låtarna EVER (kategori barn)

1. Ronja rövardotter introt
2. An American tale 2 (resan till America - Fivel i Vilda västern) - The girl you left behind
3. Kiss the girl - Lilla sjöjungfrun
4. Fantomens brallor - Trazan och banarne
5. Stora hämnden Hubert - Fablernas värld
6. Fattig bonddräng - Emil i Lönneberga
7. Snart är det jag som är kung - Lejonkungen
8. Bom sicka bom - Emil i Lönneberga
9. Havet är djupt - Lilla sjöjungfrun
10. Kalles klätterträd

/Carolina "ge mig ett jobb innan jag blir ett kolli" Svensson

torsdag 17 februari 2011

Ett bad ledde till Tommy Körberg

Jag frågade Nils vilka hans top 5 bästa någonsin låtar var. Han kunde bara säga att Queens Bohemian Rhapsody skulle vara med.... Jag hade däremot top 5 bestående av typ Roxette, the Killers, Culture beat och Rainbow. Michael Jackson fick en egen top 5. Nej top 10 om jag räknar med Jackson 5 tiden.
Sen frågade jag om Nils top fem musikal/film musikal/operetter låtar. Jag blev besviken när han inte hade någon.
Mina är:
1. Anthem - Chess
2. Oklahoma! OK! - Oklahoma
3. Figaro - Figaros bröllop
4. We go together - Grease
5. America - West side story

Sen kom vi till top 5 Tommy Körberg. Vi försökte enas till detta:
1. Anthem
2. När han sjunger i Ronja Rövardotter
3. Stad i ljus
4. Fattig bonddräng
5. Somebody's taken Maria away.

Jag hoppas att du är nöjd över att du läste detta inlägg.

onsdag 16 februari 2011

Journalisten som slutade bada...

... eller började bada?

Nu när jag är arbetslös badar jag för att få ett miljöombyte. Eftersom jag bor mitt i stan måste jag gå förbi en massa affärer för att komma till ett grönområde och bara promenera, och att gå förbi en massa affärer gör mig bara deprimerad eftersom jag aldrig har råd att köpa något.
Jag börjar bli desperat! Jag kan inte ens läsa en onödig kurs för att få pengar för jag har läst
upp alla mina CSN pengar. Arbetsförmedlingen säger bara "Ja, du får söka jobb nu, vi har inga kurser att erbjuda för regeringen har gjort om och alla pengar går till att få in långtidsarbetslösa i arbetslivet" MEN: Om jag förblir arbetslös en längre period kommer jag att till slut att få ta del av dessa avsatta miljarder. Borde inte regeringen jobba förebyggande? Dels att hjälpa arbetslösa nu och dels att inte godkänna alla dessa jävla journalistutbildningar på poppar upp överallt så att 1000 nya journalister blir arbetslösa varje år och får fortsätta på sina sommarjobb (om dom nu är så tursamma att dom får).....?
Åh, spontanansökningar! När fan funkade det för någon? Bara för dom som journalistutbildningarna väljer att ta in och föreläsa för en. "Åh, börja frilansa! Jag tjänade 100 000 på en månad förra året!" "Åh, jag sökte och arbetsgivaren sparade mitt CV och ett halvår senare hade jag jobb" "Åh, det gäller att ligga på!" Ja för ligga på har jag aldrig gjort. Det enda jag inte gjort är väl legat på någon för att få ett jobb. Jag hade velat att en journalist som INTE lyckats skulle föreläsa, för det finns nog fler som får välja en annan väg för att kunna betala räkningar.
Vad är det för konspiration som världens makthavare har skapat mot mig? Är detta ett skämt?!

tisdag 15 februari 2011

Min pension

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Förra veckan fick jag ett brev på posten från ett ett företag som vill förvalta mina pensionspengar. Det får jag var och varannan vecka. Det som stod ut i detta brev var att det stod:
Pensionsålder: 65 år
Pensionsdatum: 2049-08-01

.......

Jaha.
Vad ska jag gå i pension från? Arbetslöshet? Åh, äntligen efter att ha legat på soffan i 39 år och tittat på 7th heaven repriser kan jag äntligen gå ut i trädgården och börja plantera min pelargonia!

tisdag 8 februari 2011

Carolina Depp

Idag har min talang varit att se ut som olika karaktärer som Johnny Depp har spelat.
Njut.

måndag 7 februari 2011

Vem där?

Jag har en talang. En talang som tyvärr inte kan tävla i Talang2011 men som jag ändå anser är en talang få förunnat.
Jag kan nämligen se ut som olika manliga kändisar eller karaktärer.
Ni kan själv gissa vilka.

1.

2.

3.

Gemensam nämnare kan vara droger på olika vis.

onsdag 2 februari 2011

Min mormors fauna

Min mormor är rolig. Hon är 91 år. För några år sedan ramlade hon och fick en ny höft. Efter det ramlade hon igen och fick ytterligare en ny höft. Hon var nöjd för hon tyckte att hon hade jämnvikt. Här om dagen sa hon att höfterna va ett straff, annars hade hon fortfarande dansat polka. Jag har dock aldrig sett min mormor dansat polka men tydligen lärde min kusin henne det när han var 6 år gammal.
Utanför mormors fönster finns en gräsmatta och träd. Det går ständigt folk med sina hundar bredvid på grusvägen och mormor har stenkoll på alla. Andra som hon har stenkoll på är djuren som hon matar ute i trädgården. Där finns alla möjliga fåglar och hon ser skillnad på den ene skatan till den andre. Hon brukar berätta om en koltrast som badar i hennes fågelbad, han är mer under vattnet än över. När det var fruset fick koltrasten panik och sprang runt runt badet.
Ibland kommer det en räv som hon kallar Mickel. Mickel räv såklart. Jag frågade en gång om han raskat över isen. Tråkig humor. Men det hade han.
Gammeltuppen är en av alla fasaner som brukar komma och äta av fröna som hon lägger ut. För några veckor sedan hade mormor en stor vattenpöl på gräsmattan som frusit till is. Gammeltuppen åkte skridskor medan hönsen tittade på från sidan.
Förr fanns där fler rävar bland kullarna som ligger på marken intill mormors hus. Hon brukade lägga ut fina köttben till dem som hon köpte av slaktaren i byn. Mamma och hennes systrar fick nöja sig med det lite ofinare köttet till middag. Förr fanns där även rovfåglar, jag kommer inte ihåg vilken sort, men även dem gav mormor mat i form av ryggdelar som slaktaren ändå inte kunde sälja.
Katter ska vi inte prata om. Nu har mormor bara en katt som inte gillar mig. Den gillar bara mormor. När jag va liten fick jag en grå katt som fick bo hos mormor. Hon hade redan då en svart hona som hette Snoa. Miss Noir egentligen men det kunde inte min kusin uttala så det blev Snoa. Min kattunge hette Oskar. Oskar verkade ledsen och nere så mormor hämtade hem en av hans brödrar från kullen. Det var en svart som min kusin döpte till Stig-Helmer. I framtiden fick han bara heta Helmer. Dom blev skitstora.
Katter kom och gick. Mormor matade alltid gamla sommarkatter och byggde små hus de kunde bo i. En gång dök det upp en arg honkatt. Hon hade kattungar uppe i skogen men kom ner för att äta. Hon fräste åt mormor när hon gav henne mat, därför fick hon heta Arja Suranjemi. Jag tror att mormors nuvarande katt är en ättling av Arja.
Ibland kommer det rådjur. Vi har dock inte sett några på senaste tiden.
Det enda mormor saknar nu är svalor. Dom vill inte bosätta sig där trots att jag byggt och satt upp ett litet fint svalbo till dom på mormors hus.